Maro Andalusië

Maro is een van de meest onbekende witte steden in Andalusië. Eigenlijk maakt het deel uit van de gemeente Nerja, Maro is puur natuur, met spectaculaire baaien en kliffen. Trouwens, de beroemde grotten van Nerja bevinden zich eigenlijk in Maro.

We ontdekken Maro, een kleine wijk van Nerja, ideaal om een ​​paar uur te verkennen na een bezoek aan de grotten van Nerja.

Maro is een klein stadje aan de Costa del Sol, behorend tot de gemeente Nerja. Na een bezoek aan de meest essentiële in het gebied, de Cuevas de Nerja, gelegen in Maro, toerden we door dit kleine district met iets meer dan 800 inwoners dat onze aandacht trok vanwege de stranden en witte huizen die het centrum vormen.

6 essentiële dingen om te zien in Maro, Malaga

Van het oude Detunda, de Romeinse naam voor Maro, is vandaag de dag nog maar weinig over, een bij uitstek agrarisch stadje dat zich heeft ontwikkeld tot een plaats van groot belang voor toeristen die willen genieten van de zon, het strand en de wilde natuur die de Middellandse Zee tegen de rotsen doet botsen.

  • Grotten van Nerja één van de belangrijkste in heel Ansalusië. In dit wonder van de natuur, meer dan 60 jaar geleden ontdekt door een groep jongeren uit de stad, betreden we een labyrint van kamers en galerijen van meer dan 4 kilometer lang en 35.484 m2. Zijn honderden, zo niet duizenden indrukwekkende stalactieten en stalagmieten vallen op, met als kroonjuweel la Sala del Cataclismo (de langste en grootste stalactiet ter wereld, die met een hoogte van 33 meter en een grote basis van meer dan dan 7 meter breed.)
  • Kliffen van het natuurgebied Maro-Cerro Gordo . Afgezien van de grotten is Maro een stad die bekend staat om zijn stranden en baaien, die een wilder karakter hebben dan die in de stad Nerja. Dit komt omdat we ons in het zogenaamde Paraje Natural Acantilados de Maro-Cerro Gordo bevinden, dat parallel loopt aan de kust tussen de steden Almuñecar en Nerja, met Maro als een van de epicentra. In de 12 kilometer van wat in de volksmond bekend staat als Maro kliffen, kunnen we met verbazing kijken naar de spectaculaire aard van deze steile kliffen met een verval van 75 meter, waaronder verschillende baaien en stranden die een van de grootste attracties van Maro zijn geworden.
  • Stranden en baaien van Maro. In Maro vinden we maar liefst 7 van de 17 baaien en stranden die bij Nerja horen. Omdat we ons in een beschermd gebied in dit gebied bevinden, vinden we eindeloze plaatsen met een grote en gevarieerde fauna voor liefhebbers van duiken en snorkelen, evenals andere watersporten zoals kajakken. De bekendste stranden zijn Playa de Maro en Caleta de Maro, die door verschillende media en enquêtes als een van de beste van Spanje worden beschouwd (in 2013 werd Playa de Maro tweede in een macro-onderzoek door Antena 3 en in het daaropvolgende jaar werd dezelfde positie behaald tijdens deze stemming). De andere stranden en baaien die we in Nerja vinden zijn de Cala del Barranco de Maro, de Playa Molino de Papel, de Playa de las Alberquillas, de Cala del Pino en de Playa el Cañuelo, velen van hen met gecompliceerde toegangen, de eenzaamheid zorgt voor extra charme.
  • Centrum van Maro.. 
  • De oude stad van Maro is erg klein en er zijn geen essentiële plaatsen om te bezoeken. Het meest opmerkelijke dat we zagen is de kerk van Nuestra Señora de las Maravillas, gebouwd in de 17e eeuw maar volledig gerenoveerd aan het einde van de 19e eeuw. Het ongerepte witte gebouw is vrij fotogeniek en als we naar binnen kunnen, zien we een interieur in eclectische stijl waar het beeld van de Virgen de las Maravillas, patroonheilige van Maro, wordt vereerd.
  • Adelaarsaquaduct. Op de weg van Nerja naar Maro vinden we een grandioos aquaduct bestaande uit 4 bakstenen verdiepingen, met 28 bogen, gebouwd in de 19e eeuw, dat oorspronkelijk werd gebruikt om water naar de molens van de oude suikerfabriek San Joaquín de Maro te voeren.
  • Wachttorens. Aan het eind van Maro vinden we enkele wachttorens, uit de 16e eeuw die ooit hun verdedigingsfunctie hadden:  Wachttoren van Cerro Gordo, ook wel bekend als Torre de La Herradura, waarvan momenteel 10,50 meter hoog bewaard is gebleven. Torre de La Caleta, of Torre o del Cañuelo, van Arabische afkomst. Wachttoren van Maro of Torre de los Calaturcos, gelegen nabij Maro Beach op een platform, omringd door bergen en met uitzicht op de kliffen. La Torre del Pino, gelegen op een privélandgoed genaamd Pico de la Torre. Torre del Río de la Miel (S XIII), beschouwd als een bezit van cultureel belang Historisch erfgoed van Spanje en gelegen op de linkeroever van de monding van de Río de la Miel.
Zoals je kunt zien, hoewel we voor een heel klein stadje staan, hebben we veel dingen gezien in Maro, en als je in de buurt bent, is het erg interessant om het te bezoeken. 

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden