Setenil de las Bodegas Andalusië vakantie

Setenil de las Bodegas is gelegen aan de weg van de witte dorpen.
De kleine gemeenschap is het enige dorp in het gebied, dat unieke grotwoningen bezit. Setenil de las Bodegas ligt in de provincie Cádiz.

In het uiterste noordoosten van de provincie Cádiz, in de lokale Comarca Sierra de Cádiz, wonen de bijna 3000 inwoners van het stadje Setenil de las Bodegas. Ze behoort ook tot de populaire toeristische route Ruta de los Pueblos Blancos (straat van de witte dorpen). Het ietwat afgelegen dorp kan worden bereikt via de A-428, A-384 en A-367.

Het begin van de kolonisatie van Setenil de las Bodegas kan niet precies worden gedateerd. Echter, gezien de typische lokale kunstig in de rotsen ingebouwde woningen, doet vermoeden dat daar reeds meer dan 25.000 jaar mensen woonden.

Het dorp kon door militairen moeilijk worden veroverd. Gelegen op een heuvel boven de rivier Trejo, diende het dorp van de Moren lange tijd als een veilige vesting. Alleen in het jaar 1484 is een christelijke leger er in geslaagd om de stad te veroveren.

Bijzonder interessant zijn de typische grotwoningen in de twee straten Cuevas del Sol en Cuevas de la Sombra. Ook de ruïnes van de voormalige Nazari berg fort uit de 8e eeuw troont nog majestueus uit boven Setenil de las Bodegas. U kunt ze vanuit elk gedeelte van de stad bewonderen.

Geoefende wandelaars zullen ook genieten van de vele mooie, maar rotsachtige hellingen, die de omgeving domineren.

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden