Polopos cultuur in Andalusië

Net als andere dorpen in dit kustgebied van de provincie Granada, wordt Polopos gevormd door verschillende gebieden: Castillo de Baños, La Mamola, Haza del Lino, Haza del Trigo, La Guapa en Polopos. Polopos ligt op 85 km van de stad Granada.

De eerste twee bevinden zich aan de kust: één op een vlakte bekend als Puerta de Baños en de andere aan de voet van een heuvel met een uitkijktoren; de anderen bevinden zich in het binnenland.

Het belangrijkste district van Polopos bevindt zich in de Sierra de la Contraviesa, tussen de Middellandse Zee en de Haza del Lino, een natuurlijke omgeving die ideaal is voor diegenen die op zoek zijn naar zon en strand, maar ook voor diegenen die het plattelandstoerisme verkiezen.

Het historische en artistieke erfgoed in Polopos is divers en gevarieerd, met interessante gebouwen met zowel een civiel als een religieus karakter.  In de eerste groep is er de Honrabeque de Castillo de Baños, een fort samengesteld uit twee bastions gebouwd in de 16e eeuw en gereconstrueerd in de 18e; en de Torre de Cautor, waarvan de oorsprong Arabisch lijkt te zijn, herbouwd in de 16e eeuw.

Vlakbij ziet u een waterrad en de overblijfselen van andere constructies. Op het gebied van religieus erfgoed is er de Iglesia de la Asunción in La Mamola; de Iglesia parroquial de Nuestra Señora del Rosario, gebouwd in de 18e eeuw en vroeger de Polopos-moskee, daarnaast nog de de Ermita de Santa Ana, in Haza de Trigo.

De gastronomie van de Polopos is gevarieerd, met recepten die karakteristiek zijn voor de kustgebieden en het binnenland. Typische gerechten zijn pescado frito (gebakken vis), guiso de pescado (visstoofpot), morcilla (bloedworst), pancetta, lomos en adobo (steak in een marinade), choto (kalfsvlees), tortas de chicharrones (gerecht van varkensvlees), pan de higo (vijgenbrood) en buñuelos (donuts).

Wilt u de traditionele feesten van Polopos ervaren? Probeer dan vooral de regio Polopos in de zomermaanden te bezoeken.  In juni vinden de feesten van de patroonheiligen plaats in Castillo de Baños en La Guapa, ter ere van San Juan Bautista plaats. In juli, die in Haza del Trigo ter ere van Santa Ana, in augustus, in Polopos ter ere van la Virgen del Rosario en in La Mamola ter ere van la Virgen del Carmen.

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden