Andalusië vakantie Jerez de la Frontera

Als u op vakantie gaat in Andalusië aan de Costa de la Luz, mag een bezoek aan de hoofdstad van de sherry Jerez de la Frontera niet ontbreken.

 Door de sherry is Jerez de la Frontera internationaal bekend geworden. De vele wijngaarden (bodegas) nodigen u uit om sherry te proeven, vaak wordt er een rondleiding gegeven. De bodega Sandeman is een van de traditionele bodegas. 

De Spaanse Koninklijke Rijschool is ook gevestigd in Jerez de la Frontera. Net als bij de Rijschool in Wenen, kunt u de trainingen van de paarden en de demonstraties in de avond aanschouwen. De demonstraties zijn natuurlijk duurder dan het bijwonen van een training. Men krijgt echter ook een rondleiding door de stallen en over het terrein. 

De stad Jerez is ideaal om te wandelen en te winkelen, in de hoofdstraat vindt u filialen van o.a. de bekende Spaanse mode zaken Zara en Mango. Vaak liggen de prijzen lager dan in Nederland of in België.

In Andalusië  houdt men van feestvieren, dit is bekend tot ver buiten de grenzen van Spanje. Vooral in Jerez de la Frontera zijn diverse feestelijke activiteiten. Ik zal een korte opsomming geven: Semana Santa, de paasweek is van bijzonder belang in Andalusië.  Een hele week worden in steden zoals Sevilla, Malaga en Granada, maar ook in Jerez de la Frontera processies gehouden. Hoewel het gaat, om activiteiten van christelijke oorsprong, worden ze door iedereen graag bekeken. Alle paardenliefhebbers moeten de maand mei vrijhouden in hun agenda. In het midden van de maand wordt in Jerez de Feria del Caballo een bekende paardenmarkt gehouden. Paard en ruiter, zang, dans en wijn, zijn het gezicht van het belangrijkste feest van de stad. De Caballeros en Amazones in hun traditionele Andalusische kostuums, tonen in vele parades haar eigen schoonheid en die van de volbloed paarden. Niet alleen de folklore van het evenement, maar ook de sportieve prestaties tijdens de diverse hippische evenementen bepalen de aantrekkingskracht. Later op de avond kunt u dan genieten van de Jerez wijnen Fino en Oloroso. Verder speelt de flamenco een belangrijke rol. Het Flamenco Festival vindt plaats eind februari of begin maart, het is een must voor alle liefhebbers van deze traditionele Andalusische dans.
Een ander groot evenement op motorsport gebied is de GP van Spanje.

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden