Almedinilla authentiek dorp in Andalusië

Almedinilla is een dorp en een gemeente in de Spaanse provincie Córdoba, in de regio Andalusië. Almedinilla telt zo'n 2.5.00 inwoners en ligt op 112 km van Córdoba, de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

Almedinilla is een authentiek wit dorp in Andalusië. De witte muren contrasteren met het groen van de bergketen en de landerijen, die van water worden voorzien door de río Caicena en grote en gezonde vruchten opleveren.
Terwijl de inwoners van veel traditionele huizen in Andalusië gordijnen over de deuren gebruiken om de vliegen en hitte buiten te houden, onderscheiden dorpelingen in Almedinilla zich met hun kleurrijke ontwerpen. U vindt er bijvoorbeeld gordijnen met interessante handgemaakte decoraties, zoals jachttaferelen.

Niet alleen kunt u genieten van de straten, maar ook van het culturele erfgoed. Almedinilla was het land van de Romeinen en dat heeft zijn stempel gedrukt op het dorp. Het heeft een aantal belangrijke archeologische vindplaatsen die tot cultureel erfgoed zijn benoemd. In het dorp vindt u de internationaal bekende archeologische sites zoals de Iberische nederzetting El Cerro de la Cruz en de Romeinse villa El Ruedo. In het historisch museum worden de waardevolle overblijfselen van beide sites getoond met als topstuk een bronzen beeld van Hypnos, de god van de slaap.

Als u iets wilt kopen : "made in Almedinilla", zoek dan naar handgeweven manden, meubels en traditioneel huisgemaakte worstjes.

Almedinilla  is ook bekend vanwege diverse festivals: het Candelaria-festival wordt gevierd op 2 februari, San Isidro op 15 mei en Nuestra Señora de la Asunción op 15 augustus. De patroonheilige van Almedinilla is San Juan en dat wordt op 24 juni gevierd met speciale theatervoorstellingen.

Omringd door indrukwekkende landschappen kunt u in het dorp terecht voor tapas bars, restaurants en enkele lokale winkels. Op slechts 2,3 km van het centrum van Almedinilla, vindt u Casa La Nuez gelegen in het landelijke Los Rios. In Casa La Nuez staan Ludo en Ingrid uit Vlaanderen, dagelijks voor u klaar om u een onbezorgde vakantie te bezorgen in Andalusië.
Deze charmante bed & breakfast heeft 2 tweepersoonskamers met een eigen zonneterras en een eigen badkamer met badjassen. Er is gratis WiFi beschikbaar. De 3e kamer is een Mongoolse yurt met eigen badkamer. De accommodatie beschikt over een tuin, een gemeenschappelijk buitenbad en een terras met ligstoelen.

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden