San Luis de Sabinillas Andalusië vakantie

Het voormalige vissersdorp San Luis de Sabinillas in Andalusië, is een nederzetting die zich in de afgelopen eeuw heeft ontwikkeld, maar net als de andere steden aan de Costa del Sol heeft de snelle groei zich vooral in de afgelopen decennia voor gedaan.

Sinds de bouw van Punta Almina in de jaren '80 is San Luis de Sabinillas een populaire plek voor expats geworden, die in de regio en op Gibraltar werken. De meest recente ontwikkelingen hadden betrekking op de verbeteringen aan de Avenida Manilva, de bouw van de boulevard en de tunnel voor het verkeer op de kustweg A7.

Terrasjes en bars zijn opgebloeid, samen met de opening van nieuwe banken en vastgoed kantoren. Het dorp heeft een vleugje werksfeer voor degenen, die op zoek zijn naar het echte Spanje. Iets wat u aan de westelijke Costa del Sol nergens meer zult aantreffen.

De reputatie van de vis- en zeevruchten restaurants aan de kust is onaangetast.  Playa La Colonia en Playa Sabinillas zijn de mooie stranden van San Luis de Sabinillas.

Er is ook een lokale markt op vrijdagochtend aan de westkant van de boulevard. Sinds 2011 wordt jaarlijks in San Luis de Sabinillas een volle maan feest gehouden in augustus, met live bands, dans, body painting, ambachtelijke kraampjes en vrienden die samen komen op het strand voor een picknick bij maanlicht.  Het volle maan festival werd geïnspireerd door het beroemde lantaarn en volle maan festival in Koh Pha Ngan in Thailand. Het festival in San Luis de Sabinillas is echter meer familie gericht.
De beroemde witte dorpen Manilva, Casares en Gaucin zijn allemaal in minder dan een uur rijden te bereiken. Marbella ligt slechts op twintig minuten rijden van San Luis de Sabinillas.

San Luis de Sabinillas ligt op ongeveer 1 uur en 15 minuten van de luchthaven van Málaga, aan de AP7, 1 1/2 uur van de luchthaven van Jerez en 45 minuten van de luchthaven van Gibraltar. Huur een auto om de omgeving te verkennen.

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden