Andalusië vakantie Nerja

Nerja ligt aan de Costa del Sol, vlak bij de grens van de provincies Malaga en Granada. De stad profileert zich als een karakteristiek Andalusische stadje en is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Zuid-Spanje. Niet ver van de stad beginnen de uitlopers van van Sierra Nevada. De Sierra Nevada is een populaire bestemming bij bijna alle Nerja vakantiegangers. Van de zee naar de top van de berg El Cielo (1000 meter hoog) is ongeveer 10 km, ideaal voor wandelaars en zonaanbidders. 

De geschiedenis van Nerja gaat ver terug, de Romeinen vestigden zich hier. De overvloed aan water zorgde voor een productieve landbouw en visserij. Een van de belangrijkste toeristische attracties van Nerja zijn naast de grotten, het terras Balcón de Europa. De 'Balkon van Europa' was onderdeel van een vesting uit de 9de eeuw en is nu het centrale punt voor toeristen, straatartiesten en de lokale bevolking. Net buiten het terras vindt u het stadhuis en de opmerkelijke witte kerk van de stad, hier worden indrukwekkende bruiloften gevierd. Het oude centrum van Nerja zelf wordt gedomineerd door veel kleine winkels en restaurants. Ook aan te bevelen is een bezoek aan de wekelijkse markt en rommelmarkt in de stad, die overwegend in het Engels handen is. Nerja heeft slechts een aantal grote hotels, maar geen betonnen gebouwen of wolkenkrabbers.

Op slechts een paar kilometer afstand van Nerja is het kleine dorp Maro gelegen, bekend om het prachtige strand en de Cueva de Nerja (> 20.000 jaar oud), de grootste druipsteengrot van de wereld.
Het bezoek is niet zo duur, voor gemotoriseerde bezoekers adviseer ik u uw voertuig te parkeren op de parkeerplaats op zo'n 1 km van de grot. U bespaart dan op de buitensporige parkeertarieven dichtbij de grot en tijdens uw wandeling kunt u genieten van het prachtige landschap. Niet ver van de grot vindt u het Acueducto del Aguila, dat gebouwd werd door de Romeinen en nog steeds in gebruik is.

Zonaanbidders hebben de keuze uit één van de goed onderhouden stranden en baaien van Nerja, o.a. internationaal beroemde strand Playa Burriana, daarnaast zijn er nog de ontoegankelijke baaien, waar naturisten hun plekje hebben gevonden. De ideale reistijd is van april tot juni en de periode van september tot oktober. In de zomermaanden loopt de temperatuur op tot wel 40 graden Celsius en is het voor excursies al gauw veel te warm.

Voor uw vakantie in Nerja kan ik u de volgende accommodaties aanbevelen: Casa Charlotte is gelegen in het historische centrum van Nerja, in de buurt vol authentieke tapas bars en restaurants.
Het originele Andalusisch huis, is recent volledig opnieuw omgebouwd en gemoderniseerd in drie luxe appartementen. Het mooie en ruime appartement La Maquinilla is gevestigd in een typische Spaanse wijk en is uitermate centraal gelegen. 
De luxe appartementen Carabeo 2000 bevinden zich op de eerste, tweede en derde verdieping van een klein gebouw. Deze appartementen liggen in het centrum van Nerja en 125 m van het Carabeo strand en 150 m van het Carabeillo strand dat dicht bij het internationaal populaire Playa Burriana ligt.
In het volledig gerenoveerde appartement Coronado 58 zal het u aan niets ontbreken. De ligging is ideaal, vanuit de woonkamer bereikt u een klein terras vandaar kunt u een deel van het winkelgebied van Calle Huertos en de Calle Frigiliana zien. De zon is op het terras van rond het middaguur tot tot laat in de middag. Wilt u meer informatie over bovengenoemde accommodaties in Nerja, kijk dan op deze website.

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden