Andalusié vakantie Cádiz

Als u houdt van vakantie aan zee, bent u in Cádiz precies goed. Met zijn unieke ligging op een smal schiereiland wordt oude kern Cádiz aan drie zijden omgeven door de zee. Dus u heeft niet alleen een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan, maar u kunt ook na een wandeling door de oude stad heerlijk ontspannen op het strand.

 Het enige nadeel is dat u eerst door een lelijke industriegebied moet om de stad te bereiken. Cádiz heeft een roerige geschiedenis en het claimt dat het de oudste stad van Europa is. Sommige onderzoekers geloven dat Cádiz werd gesticht door de Feniciërs meer dan 3500 jaar geleden. Daarna volgden de Carthagers, Romeinen en Moren, zij lieten echter weinig sporen achter in het Andalusische stadje. Cádiz kende een bloeiperiode na de ontdekking van Amerika. Voortaan werd de stad de belangrijkste zeehaven van het Spaanse koninkrijk. Columbus begon een aantal van zijn reizen vanuit Cádiz.

 Iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Cádiz moet het Museo de Cádiz bezoeken. U vindt er niet alleen archeologische voorwerpen, maar ook een rijke collectie schilderijen. Het museum is gevestigd in de oude stad. De smalle steegjes kunt u het beste te voet ontdekken. Een wandeling door de oude stad is zelfs in de zomermaanden geen probleem. Vanwege de nabijheid van de zee, zijn de temperaturen in Cádiz meestal rond de 30 graden. In de steegjes van de oude stad, is het zelfs aangenaam koel.

 Het meest beroemde bezienswaardigheid is de nieuwe kathedraal met de twee torens en de gouden koepel. De bouw van de kathedraal werd voltooid in 1853.  De Torre del Poniente kunt u beklimmen, vandaar uit kunt u genieten van een mooi uitzicht op Cádiz. Zeer dicht bij de nieuwe kathedraal vindt u de oude kathedraal, ook wel genoemd Iglesia de Santa Cruz, gebouwd in de 13e Eeuw. Iets verderop vindt u resten van een Romeins theater uit de 1e Eeuw. Het beste uitzicht over de stad heeft u vanuit de 45 meter hoge Torre Tavira. 

Als u besluit om op vakantie te gaan naar Cádiz kunt u zich verheugen op drie stranden dichtbij de stad. Een van de mooiste is de Playa de Caleta, met een prachtig badhuis uit de jaren twintig. Het strand ligt direct naast het Castillo de Santa Catalina,  nabij de Barrrio de la Vina. In het zuiden vindt u het Playa Victoria-Cortadura (3 km lang). Aansluitend vervolgens het 850 meter lange Playa Santa Maria del Mar. Dit laatste strand is wat minder mooi door de aanwezigheid de huizenblokken. Als u de tijd heeft moet u eigenlijk Cádiz vanaf het water aanschouwen. Er zijn diverse boottochten in de baai van Cádiz mogelijk.


Wilt u ook eens één of meerdere dagen verblijven in Cádiz, hier vindt u grootste aanbod hotels, appartementen en vakantiewoningen.

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden