Andalusië vakantie Coín

Coín is een klein stadje in het binnenland vanaf de Costa del Sol, aan de voet van het Sierra de Mijas gebergte.

De meest bezoekers aan de populaire Costa del Sol in Spanje landen op het vliegveld van Malaga, om vervolgens naar een van de drukke kust badplaatsen zoals Marbella, Fuengirola, Mijas en Torremolinos te vertrekken.
Coín is geen voor de hand liggende keuze, maar voor een leuk dagje uit of een excursie om te ontsnappen aan de vaak drukke kust is het ideaal.

Coín ligt op slechts 35 km van de luchthaven van Malaga en 30 km van de dichtstbijzijnde stranden van Marbella. De naam Coín wordt eigenlijk anders uitgesproken dan u verwacht, u hoort meer fonetisch 'Co-Inn'.
Vanaf de kust neemt u de A-366 naar Alozaino of de A-355 richting Marbella via Monda en Ojen. De A-404, vervolgens de A-366 naar Malaga via  Alhaurin el Grande.

Veel expats hebben hun huis in Coín. Deze expats hebben de bewuste keuze gemaakt, weg van de kust en de vele toeristen ontdekken ze het meer authentieke echte leven in Spanje onder de Spanjaarden. Heerlijk rustig wonen in Coín en dat op toch slechts ongeveer 30 minuten rijden naar de stranden en grote steden aan de kust, zoals Malaga.
De vastgoedprijzen liggen lager dan aan de kust, maar zijn zeker niet goedkoop. Veel expats kiezen voor één van de rustigere omliggende steden en dorpen, zoals Miravalle, Benitez, La Trocha, Caballo Blanco, Urique, Miralmonte en Las Huertas.

Coín is een perfecte bestemming voor een dag excursie, Coín is een mooi stadje met vele historische bezienswaardigheden. Gelegen op 202 meter boven de zeespiegel en het uitzicht op de prachtige Valle del Guadalhorce, welke hoofdzakelijk wordt gebruikt voor de landbouw.
Als u aankomt rijdt u door velden en boomgaarden met, sinaasappelen, citroenen, olijven, amandelen en bossen zoals Alpujata, La Fuente, El Charco del Infierno en La Albuquera.
U vindt er een wereld verwijderd van de bewone wereld en niet opmerkelijk dat Coín wordt aangeduid als de stad van driehonderd boomgaarden.

Coín heeft een rijke geschiedenis en was ooit bezet door de Romeinen. De stad werd bekend als Lacibis, later als La Cobin in de 1e eeuw voor Christus. Er zijn vele mooie pleinen, waar u kunt ontspannen met een kopje koffie, luisteren naar de fonteinen en kijken naar de wereld die aan u voorbij gaat. Probeer maar eens het Plaza de la Via of het Plaza Alameda.
Tijdens de bezetting van de Moren, werd Coín bekend als Dacuan en was Coín een belangrijke stad in de regio.
De meest beroemde bezienswaardigheid is de San Andres kerk.
Stop ook eens in de nabijgelegen stad Monda, het heeft een kasteel, kleine smalle straatjes en een karakter vergelijkbaar met Coín.

Als u verblijf in een van de baplaatsen aan de Costa del Sol, raad ik u aan eens een bezoek te brengen aan Coín het andere Spanje in Andalusië.

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden