Surfen in Andalusië

Surfen in Andalusië: El Palmar, het oceaanstrand van Spanje

El Palmar: Insider-tip voor surfvakantie aan de Costa de la Luz. Van een vriend die in de regio woont, krijgen we de tip om naar El Palmar te gaan om te surfen, chillen en zonnen. Ik verwacht geen groot hoogtepunt als we op pad gaan. Maar het liep anders af!

Ongeveer vijf kilometer van Conil ligt "El Palmar". Een heel kleine en leuke plek die me op de een of andere manier doet denken aan mijn tijd in San Diego (Ocean Beach): een beetje hippiestijl en veel surfen.  

De plaats of de kleine strandweg leidt direct langs de zee en biedt een geweldig uitzicht op de oceaan. Parkeren is ook geen probleem in Palmar, dus we hoeven onze strandspullen, koeltassen en surfplanken niet ver te sjouwen.

Beste strandvakantie in Andalusië: de stranddroom van El Palmar

Het fijne zandstrand voelt eindeloos aan. Een zachte instap in zee, en ik geniet nu al van een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan. Kleine Spaanse kinderen ravotten in het zand, vakantiegangers van verschillende nationaliteiten ontspannen in hun ligstoelen of maken lange wandelingen op het strand. Vliegende verkopers promoten hun echt creatieve oosterse strand lakens en wikkeljurken.

El Palmar is zeker een hotspot voor jonge en hippe Spanjaarden, wat ik persoonlijk erg leuk vind.

De Spanjaarden zijn vrolijk, luidruchtig, impulsief, actief en organiseren vaak een echt uitgebreide picknick voor het hele gezin op het strand, waardoor menig hotelbuffet er oud uitziet. Naast de Spaanse levendigheid is er een geroezemoes van Duitse, Nederlandse en Zweedse stemmen op het strand van El Palmar.

Ik probeer het zelf en snuffel in de verste uithoeken naar mijn lang vergeten Spaans. Ineens lijkt het ongelooflijk eenvoudig om voor mijn gezin en mijzelf een heerlijke lunch en drankjes in het Spaans te bestellen. Punt voor ons, met Engels zouden we hier op het strand van El Palmar niet ver zijn gekomen.

Surfen in El Palmar: de beste surfomstandigheden in de lente en herfst

Voor iedereen die wil beginnen met surfen zijn er in de zomer perfecte omstandigheden in El Palmar in Andalusië. Vooral in het voor- en najaar vinden gevorderde surfers hier geweldige surfmogelijkheden. Desalniettemin hadden we goede golven voor de zomerperiode en konden wij 2 weken lang bijna elke dag samen surfen. 

Talrijke surfscholen strekken zich uit langs de zee. Vakantiegangers kunnen hier zeven dagen per week leren surfen. Naast de surfscholen vindt u ​​surfwinkels die surfboards, wetsuits, bodyboards en SUP boards verhuren.

Het is hier mooi, het oceaan-strandgevoel komt binnen terwijl ik langs de promenade slenter. Lange strandwandelingen, joggen, zonnebaden, een café con leche drinken in een van de bars of slenteren door de kleine boetiekjes op het strand - El Palmar nodigt u uit om zoveel meer te doen dan alleen surfen en watersporten.

Als de zon ondergaat in El Palmar, begint het vakantieleven pas echt: wat is er mooier dan ontspannen na een perfecte dag op het strand met zonsondergang en een biertje? In de schaduw van de nacht ontmoeten de lokale bevolking, Spaanse vakantiegangers, Italianen, Fransen, Duitsers en Scandinaviërs elkaar in de talloze bars en restaurants, allemaal met direct uitzicht op zee, heerlijk eten en vaak met livemuziek van reggae tot rock.

We zitten hier op het strand van El Palmar, mijn surfspot hoogtepunt in Andalusië, en willen niet  niet meer naar huis!

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden