Mecina Bombarón pittoresk dorp in Andalusië

Mecina Bombarón wordt gekenmerkt door zijn unieke populaire architectuur, steile hellingen en omringd door oude kastanjebomen. Water is de hoofdrolspeler in veel fonteinen, de huizen zijn perfect aangepast aan de berg waarop ze zich bevinden. Waarbij ik de Romeinse brug natuurlijk niet mag vergeten.  De geschiedenis loopt parallel met die van naburige steden, prehistorische overblijfselen, een Romeinse brug, Berbers en Moren.

De gemeente Alpujarra de la Sierra bestaat uit Mecina Bombarón en Yegen en de dorpen El Golco en Caserío de Montenegro. Door de ligging op zo'n 1.270 meter boven de zeespiegel heerst er een zeer aangenaam klimaat voor elk seizoen van het jaar. Tijdens de zomer zijn de nachten niet te warm en in de winter zijn er veel zonnige dagen. Tijdens zonnige, heldere dagen kunt u zelfs enkele bergen van het Afrikaanse continent zien.


Het dorp Mecina Bombarón ligt aan de rand van een berg, op 1.270 m hoogte en wordt omringd door weelderige vegetatie in een enclave die "paradijselijk" zou kunnen worden genoemd. 

Binnen 45 minuten  bent u aan de kust of in het skigebied van Puerto de La Ragua, maar u kunt ook jagen, vissen op de rivier, wandelen, mountainbiken, lokale landbouwgewoontes leren, met een Moors irrigatiesysteem.

Tijdens de herfstmaanden ziet u daken vol maïskolven, snaren rode pepers, aubergines en tomaten om te drogen. De mensen in het dorp zijn warm en gastvrij en altijd in voor een praatje. De tapas zijn hier nog gratis bij een drankje.

Voor wandelaars is het hier een paradijs. Mooie kleine paadjes, overal snel stromende beekjes, prachtige vergezichten op de Sierra Nevada en op het dal van de Contraviessa. Bloeiende amandelbomen in het vroege voorjaar, prachtig gekleurde kastanjebomen in de herfst. Ontdek de vriendelijkheid van de bewoners, hun geschiedenis, cultuur, tradities en de smakelijke gastronomie.

De perfecte uitvalsbasis is Casa La Bombaron. De Casa ligt in de bovenste wijk (Barrio Alto) van het mooie witte dorpje Mecina Bombarón, Alpujarra de la Sierra. Het is erg rustig gelegen op loopafstand van het centrum, waar u twee prima restaurantjes vindt. Verder drie kleine supermarktjes, een bakker, een slager, een apotheek, een bank met pinautomaat en sinds kort ook een discotheek.
Casa La Bombaron ligt op 1300 meter. Dat betekent dat u hier ook zomers zonder airco kunt slapen. Mede daardoor is het dorpje zeer geliefd bij Spaanse toeristen, die kiezen voor een authentieke vakantie om uit te rusten en te genieten van de gastronomie.

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden