Bolonia voormalig vissersdorp aan de Costa de la Luz

Bolonia is een klein geïsoleerd voormalig vissers-en boerendorp aan de Atlantische Costa de la Luz, 20 kilometer ten noorden van het surfer paradijs Tarifa en 20 km ten zuiden van Zahara de los Atunes.

U vindt er tevens een van de drie belangrijkste Romeinse archeologische opgravingen in Andalusië, samen met Italica in de buurt van Sevilla en Acinipo in de buurt van Ronda. Het Romeinse Bolonia werd bekend door de pasta met een vissaus, genaamd garum. Deze saus vormde vaak een garnituur bij de maaltijden van Romeinse bewoners in de eerste eeuw na Christus in Andalusië.

Bolonia ligt aan een van de vele mooie zanderige baaien langs deze opmerkelijke kustlijn. Het strand van Bolonia is populair bij Spaanse families, maar het blijft grotendeels ongerept. Het is vooral in de weekends in de zomer druk.

Het zuidelijke deel van de baai van Bologna wordt gedomineerd door drie zeer populaire houten beach bar / restaurants: La Cabana, Los Caracoles en El Tucan. Het is tevens een zeer geliefd watersportgebied. Bolonia is ook een goed alternatief voor kitesurfers, die het overvolle Tarifa liever mijden. De wind waait in Bolonia bijna net zo sterk als in Tarifa, Punto Paloma of Valdevequeros. Er is ook een apart zwemruimte voor zwemmers, dat duidelijk wordt aangegeven door gele boeien.

Tijdens het drukke seizoen van juli en augustus kunt u moeilijk onderdak vinden in het dorp, maar daarbuiten zijn eenvoudig accommodatie en gezellige bars en restaurants te vinden. In het hoogseizoen is het raadzaam de accommodatie van tevoren te boeken. De meeste hostels en andere accommodaties zijn gesloten van oktober tot april.

De Romeinse ruïnes van Baelo Claudia vindt u iets ten noorden van het dorp. er is een grote parkeerplaats aanwezig. De toegang tot de ruïnes is nu via het bezoekerscentrum dat iets landinwaarts is gelegen.

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden