Andalusië vakantie Benahavís

Benahavís is een populaire Spaanse toeristische trekpleister, gelegen in de buurt van Marbella in de provincie Málaga. Met talrijke golfbanen en gelegen op slechts 7 km van de Costa del Sol is Benahavis het hele jaar een populaire bestemming.

Zoals reeds genoemd ligt het bergdorpje Benahavis in Andalusië op slechts 7 km van de Costa del Sol. Het is vooral beroemd om zijn vele romantische restaurants, de plaats wordt ook wel bestempeld als het gastronomische hoogtepunt aan de Costa del Sol. 

Op een geselecteerde dag in juni zal een officiële viering van de lokale gastronomie plaatsvinden. De traditionele gerechten van Benahavís bestaan voornamelijk uit stoofschotels met wild, lam, patrijs of konijn, ook varkensvlees en geroosterde varkenslende vallen onder de lokale specialiteiten.

Naast de lokale gastronomie en de prachtige natuurlijke omgeving, beschikt Benahavís ook over enkele bezienswaardigheden. Benahavís behoort tot de uitlopers van de bergketen van Ronda en wordt omgeven door een drietal rivieren, die zorgen voor een weelderig landschap. Het eerste centrum van Benahavís ontstond tijdens het bewind van de Moren in de 11e eeuw en ligt in de schaduw van het kasteel van Montemayor. In dit fort ligt de geschiedenis van het dorp vereeuwigd.

In het jaar 1485 ging het dorp en het kasteel over in eigendom van de katholieke koning. Tegenwoordig behoort de vesting van Montemayor tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Benahavís. De kerk Virgen del Rosario en een herenhuis uit de 16e eeuw zijn de moeite waard om te bezoeken.

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden