Álora kleine parel in Andalusië

Álora is gelegen in de provincie Málaga, in het bergachtige achterland van de Costa del Sol. In het kleine stadje kunt u heerlijk ontspannen van de drukte van de kust.
Het kleine stadje Álora met zijn 13.000 inwoners, ligt ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van de kust en de provincie hoofdstad Málaga aan de weg naar Antequera en slechts 12 km ten zuiden van El Chorro.

Een heerlijk authentiek bergdorp, strategisch gelegen in de Zuid-Spaanse regio Andalusië. Een typische ‘pueblo blanco’, waar bijna alle huizen wit zijn zodat u direct die aangename Spaanse sferen ervaart. Nabij het schitterende natuurgebied El Choro en omringt door allerlei andere prachtige Middeleeuwse stadjes, zoals Antequera, Almongia en Ronda.

Álora is een typisch binnenlands, Andalusisch bergstadje met Fenicische, Romeinse, Moorse roots. Dit stadje heeft een zeer belangrijk en rijkelijk verleden. Best de moeite waard om een bezoekje te brengen. Op maandag is er markt.

Álora is ook geliefd vanwege haar aangename klimaat, dat vooral wordt veroorzaakt door de beschutting van de bergen.

In tegenstelling tot de kustvlakte is het achterland van de provincie Málaga altijd bergachtig.  Àlora ligt op een hoogte van 220m boven de zeespiegel. 

El Caminito del Rey (El Chorro)
Dit aan de rots flankerend wandelpad van 7 km lang werd recent gerestaureerd. Via dit pad, is het best de moeite waard om door de Reuzenkloof (el desfiladero) te wandelen en te genieten van de door de natuur en rivier uitgeholde, meer dan 100 m hoge kloof.

Àlora betekent ook gezellige avonden en heerlijk eten.
Doe daarbij hetzelfde wat de lokale bevolking doet en neem plaats in de buitenruimte van een van de vele restaurants waar u kunt genieten van de regionale wijnen. Naast de klassieke Álora restaurants zijn er ook veel tapasbars waar u tegen een lage prijs heerlijke hapjes en vers bier kunt verwachten.

Àlora het perfect gelegen aangename Zuid Spaanse bergdorpje biedt aangenaam vertier voor iedereen en voor elke verblijfsduur. Alora is ook een ideaal vervolg of voorafje op bijvoorbeeld uw verblijf in het iets verderop gelegen Sevilla. Kortom, te midden van prachtige natuur, vlakbij de Costa del Sol en de authentieke Zuid-Spaanse cultuur.

Samenvattend: Àlora een heerlijk authentiek bergdorp, strategisch gelegen in de Zuid-Spaanse regio Andalusië. Een typische ‘pueblo blanco’, waar bijna alle huizen wit zijn zodat u direct die aangename Spaanse sferen ervaart. Nabij het schitterende natuurgebied El Choro en omringt door allerlei andere prachtige Middeleeuwse stadjes, zoals Antequera, Almongia en Ronda. Dat alles dus op 30 minuten van Malaga, een uur van Marbella, twee uurtjes van Granada. Het perfect gelegen aangename Zuid Spaanse bergdropje biedt aangenaam vertier voor iedereen en voor elke verblijfsduur. Alora is ook een ideaal vervolg of voorafje op bijvoorbeeld uw verblijf in het iets verderop gelegen Sevilla. Kortom, te midden van prachtige natuur, vlakbij de Costa del Sol, de authentieke Zuid-Spaanse cultuur. Een steenworp verwijderd van al het vertier dat u maar bij een vakantie kunt bedenken, daar ligt Alora.


Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden