Andalusië vakantie Gaucín

Gaucín ligt aan de zuidelijke rand van de Serranía de Ronda. Gaucin, in het westen van de provincie Malaga, is een van de mooiste bergdorpjes in Andalusië en ligt op slechts 30 kilometer van de Costa del Sol.

 Het witte dorp Gaucin met zijn bijna 2000 inwoners ligt in het zuidelijke deel van het district Ronda in Andalusië. De plaats ligt op de kruising tussen de Serrania de Ronda en de Campo de Gibraltar.  In het oosten grenst het gemeentegebied aan Sierra de Crestellina en in het westen aan natuurpark Los Alcornocales.

U bereikt Gaucín via de AP-7 en door vervolgens de A-377 vanaf de Costa del Sol te nemen. Als u rijdt op de A-377 kijkt u direct naar boven naar Gaucín, dat zich met de ruïnes van het kasteel Castillo del Aguila als een krokodil in volle lengte vastklampt aan de andere 600 m hoge bergrug.

Gaucin kan niet echt worden bereikt met de trein. Hoewel er op de spoorlijn van Algeciras naar Ronda in het witte dorpje El Colmenar een station bestaat "Estación de Gaucín", ligt dit station op 10 km van Gaucin langs de rivier Rio Guadiaro, Waarbij u op de smalle bochtige weg een hoogte verschil van 350 meter moet overbruggen.

Zelfs de Romeinen en de Moren herkenden de natuurlijke rijkdom van Gaucín en vestigden er zich ooit. De Arabieren bouwden rond 914 op de strategische belangrijke pas, de Sachra Guazan ( sterke rots). De zegevierende christelijke Spanjaarden bouwden er in de late 15de eeuw het Castillo del Aguila, dat in 1848 werd verwoest door een explosie van het kruitmagazijn. 

Gaucin overtuigt niet alleen met zijn historisch erfgoed, maar ook om zijn prachtige natuurlijke landschap. Het gemeentegebied wordt omringd door de rivieren Genal en de Guadiaro. Ze zorgen voor een weelderige vegetatie, naast elkaar staan kurkeiken, steeneiken, dennen, wilde olijf en vooral veel kastanjes. De rivieroevers met zijn grote wilgen, essen en iepen gaan over in geurende plantages van citroenen, sinaasappelen, kweepeer en pruimenbomen. Op de bergweiden aflopend van het dorp naar de rivieren grazen de schapen, koeien en paarden. In het voorjaar zult u aangenaam verrast worden door een enorm tapijt van witte bloemen.

Tegenwoordig kunt u nog steeds getuigenissen uit het verleden bezichtigen, waaronder de ruïnes van het fort Castillo del Aguila, de parochiekerk van San Sebastián uit de 16e eeuw, de kapel van Veracruz, de Fuente de los Seis Caños en de kapel van Santo Niño. Een aantal buitenlandse kunstenaars heeft zich permanent gevestigd in Gaucín, ze organiseren met regelmaat tentoonstellingen.

In de leuke restaurants in het centrum van Gaucín kunt u genieten van lokale lekkernijen, zoals de gazpacho van bittere sinaasappelen. Een grote verscheidenheid aan culinaire verleidingen zal ook jaarlijks in het kader van het volksfeest van Gaucín begin augustus worden aangeboden. Gaucín ligt aan de zuidelijke rand van de Serranía de Ronda. Gaucin, in het westen van de provincie Malaga, is een van de mooiste bergdorpjes in Andalusië en ligt op slechts 30 kilometer van de Costa del Sol. Het witte dorp Gaucin met zijn bijna 2000 inwoners ligt in het zuidelijke deel van het district Ronda in Andalusië. De plaats ligt op de kruising tussen de Serrania de Ronda en de Campo de Gibraltar.  In het oosten grenst het gemeentegebied aan Sierra de Crestellina en in het westen aan natuurpark Los Alcornocales.


Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden